NB! Kukupesa.ee kasutab vähesel määral küpsiseid. Meie privaatsuspoliitika kohta loe täpsemalt siit.

SUVERETSEPT: TÄIDETUD SEENED

Täidetud seened on suur grillpeo-hitt, mis ei jäta ühtki sööjat iialgi külmaks. Seened kaovad laualt kiiremini kui grillmeister silmigi pilgutada jõuab! Selles retseptis saab juustust mõnusalt kreemjas täidis, mida on lihtne seentesse toppida ja mis teeb seened mõnusalt mahlasteks ja imemaitsvateks. 

Tarvis läheb:

♥ 10-15 suurt šampinjoni

♥ 400g sinihallitusjuustu

♥ 1 pk Nõo pitsakatet vm. singikuubikuid (300g)

♥ 150g toorjuustu

♥ pisut piima või koort

♥ värskelt jahvatatud musta pipart

♥ kuivatatud punet ja basiilikut

♥ soovi korral veidi tšillihelbeid

Sega kausis (eriti mugav on seda teha lauamikseris, võid kasutada ka saumiksrit) kokku juustud, pipar ja ürdid koos tilga piima või koorega ja sega kokku kuni tekstuur on ühtlane. Lisa sink ning sega täidis kokku.



Aseta lauale mugav ja käepärane grillplaat, eemalda seentelt väikese noaga jalad (kraabi ära ka igasugune muld jm), paiguta šampinjonid ühtlaste vahedega grillplaadile, täida juustuseguga ning aseta koos grillplaadiga grillile. Tänu grillplaadile saad ettevalmistused köögis mugavalt ära teha ning seened siis ühe liigutusega grillile asetada ilma, et peaksid kuuma grilli kohal sahmima, ning ilma, et seened restil ümber kukuksid ja juustutäidis neist välja valguks!



Jäta seened mõõdukal tulel kaane all grillima kuni kõik seentesolev täidis on üleni sulanud. Ja nii lihtne see ongi! Õhtusöögilauale võid asetada suure lõikelaua ning šampinjonid koos sellesama grillplaadiga lauale tõsta. Nii säästad end vaagnate-liudade pesust ning saad rutem lauda asuda - enne, kui kõik seened haihtuda on jõudnud!